ČEREŠŇOBRANIE 2016

vložený: 04.07.2016 16:02, upravený: 08.12.2016 18:14, čítaný: 1933x

Týždeň pred odpustovou slávnosťou v Levoči sa organizuje v našej obci kultúrno – spoločenské podujatie pod názvom Čerešňobranie. V tomto roku to bolo v sobotné popoludnie 25.6.. Úvod, ktorý sa mal začať o 15.00 hod. sa posunul o jednu hodinu neskôr kvôli dažďu.

Už niekoľko rokov túto akciu moderuje Mgr. Veronika Slaninková naša rodáčka, ktorá v súčasnosti pôsobí v rádiu REGINA. Úvodom nás Veronika privítala a predstavila program, ktorý vyvrcholil o 19.00 hod., kedy na pódiu privítala zabávač ANDERA z Košíc. Postupne sa v miestnom parku predstavili deti z MŠ, deti z CZŠ, detský folklórny súbor HOĽANGA, spevácky zbor DEMETRIVS, Karate klub Sabinov, folklórny súbor ŇARŠANKA, folklórny súbor JAZERO, ČAVARGOŠE zo Sabinova. Prvýkrát sa nášho Čerešňobrania zúčastnil už spomínaní súbor Jazero z Rožkovan, ktorý svojim spevom roztlieskal publikum. Pred vystúpením Andera z Košíc predstavitelia miestnej samosprávy, riaditeľka MŠ a vedúca ŠJ odovzdali ďakovnú plaketu p. Márii Nehilovej za dlhoročnú prácu v ŠJ (1983 – 2016). Návštevníci podujatia mohli navštíviť aj Pamätnú izbu Štefana Onderča. Chutný guláš pre účinkujúcich navaril p. Golodžej, ktorý sa podával v spoločenskom pavilóne. Langoše, cukrová vata, mäsové grilovacie špeciality a občerstvenie bolo pre hostí pripravené. Keďže v tieto dni nám dozrievajú čerešne, tak nám pani kuchárky upiekli čerešňový koláč. Ďakujeme aj všetkým usporiadateľom, ktorých sme ľahko rozpoznali podľa nápisov na zelených tričkách – ČEREŠNOBRANIE, usporiadateľ.

      Dlho pripravovaná akcia sa vydarila a ukončili sme ju hudobným vstupom kapely SM country a diskotékou s DJ Jánom Zimovčákom, ktorý celé Čerešňobranie aj ozvučoval.

    Ďakujeme všetkým účinkujúcim a hosťom za pomoc a spoluprácu pri organizovaní                    Čerešňobrania 2016.

ČEREŠŇOBRANIE 2016
Fotogaléria k článku
Podobné články