Ražňanci po roku opäť plesali

vložený: 06.02.2005 02:17, upravený: 06.02.2005 02:17, čítaný: 3596x

plesTohtoročná plesová sezóna neobišla ani našu obec a tak pod rúškom organizátorskej práce Materskej škôlky v Ražňanoch sa konal každoročný ples v budove bývalého kina. Nenechali sme si ujsť túto milú slávnosť a tak sme aj niečo z atmosféry, ktorá tam ten večer a do skorého rána vládla, pokúsili zachytiť objektívom. Jedlo a pohostenie pripravovali naše šikovné pani kuchárky, spod ktorých variech a hrncov vyrástlo nejedno ražňanské dieťa, ktoré navštevovalo materkú školku.

Výborná zábava, uvoľnená atmosféra a tanečný parket aspoň čiastočne dopomoholi k odreagovaniu sa od každodenných starostí, a umožnili k prehlbovaniu ľudskosti a komunikácie medzi všetkými zúčastnenými.

K slovenskému spôsobu zábavy patrí samozrejme aj za pohárik páleného, alebo vínka, ktorého bolo na každom stole dostatok. Všetci zúčastnení sa však držali statočne (aspoň pokiaľ som tam bol :-)) a tak ples mohol prebiehať bez zbytočných komplikácií.

Medzi pozvanými hosťami nechýbali duchovný správca našej farnosti, p. starosta, poslanci miestneho zastupiteľstva, vedúci organizácií pôsobiacich v obci ako aj radoví občania, ktorí mali chuť sa zabaviť a tak sa všetci svorne zabávali až do skorých ranných hodín...

Tombolové ceny boli vskutku zaujímavé a rozmanité od jednoduchých darov jednotlivých podnikateľských subjektov až po netradičné a zábavné, medzi ktoré patrili vrecia s obilím a cementom, spodným prádlom alebo 500,- poukážkou na vývoz fekálii. Vskutku, zábava ako sa na dedinčanov patrí.

Azda malým nedostatkom, ktorým sa ponosovali mnohí zabávajúci sa, bola príliš hlasná reprodukcia hudby, ale dúfajme, že na ďalší rok Plesu Materskej škôlky 2006 už bude všetko ako sa na ražňanský ples patrí.

- zábery z Plesu nájdete v sekcii Fotogaléria

Ražňanci po roku opäť plesali
Podobné články