Vyjadrenie neúspešného kandidáta Ing. Damiána Leša

vložený: 28.11.2010 22:13, upravený: 28.11.2010 22:13, čítaný: 3290x

Posielame dodatočné vyjadrenie ku kandidatúre aj posledného kandidáta, ktoré on osobne vložil do sekcie diskusného fóra. Kedže príspevky tohto diskusného fóra prechádzajú schvaľovacím procesom, ostali tento a zopár ďalších otázok občanov v hektickom predvolebnom období nezodpovedané. Po kliknutí sa Vám zobrazí kompletné vyjadrenie.

Príjemný deň prajem.

Touto cestou by som v krátkosti rád reagoval na reči, ktoré kolujú medzi občanmi našej obce ohľadom mojej kandidatúry na post starostu obce Ražňany. Čo sa týka toho, že pred voľbami sa zriekam kandidatúry v prospech jedného z kandidátov, tak sú to reči typu jedna baba povedala, podobne ako reči o tom, že istá nemenovaná skupina osôb bola za mnou za účelom odhovárania od kandidatúry. Bolo by z mojej strany prinajmenšom neférové voči ľuďom, ktorí ma v mojej kandidatúre po celý čas podporujú, aby som tesne pred koncom odskočil a túto rozohratú partiu nedohral do konca – bez ohľadu na výsledok volieb.

Osobne by som veľmi rád vedel, kto takéto reči v obci šíri a rád by som si to s ním osobne trebárs pri káve prekonzultoval. Čo sa týka problematiky spracovania-nespracovania predvolebného programu možno mi to bude veľa občanov našej obce zazlievať, ale kúsok papiera, ktorého účelom je u voličov vyvolať pocit eufórie z krajšej budúcnosti nepovažujem za najšťastnejšie riešenie. Veď na papier ako médium sa toho zmestí veľa a sľubovať občanom veci, ktoré možno nebude možné vzhľadom na situáciu v oblasti samosprávy zrealizovať je podľa môjho názoru prinajmenšom odvážne. S odstupom času po voľbách to má síce aj výhodu a to, že občanom častejšie stúpa hladina adrenalínu v krvi, čím sa posilňuje ich odolnosť voči stresu a záťažiam. Realistickejšie by bolo globálne zhodnotiť možnosti našej obce s prihliadnutím na možnosť čerpania finančných prostriedkov z fondov Európskej únie. Finančných prostriedkov, z ktorých môžu pre svoj rozvoj obce čerpať je pomerne veľa. Je však pravdou, že čerpanie financíí je limitované finančnými možnosťami samosprávy, ale základným faktorom je a vždy bude chcelosť zo strany obce.

Nebol by som rád, ak by niekto po prečítaní týchto riadkov mal pocit, že ide o istú formu predvolebnej kampane. Len som cítil potrebu si niektoré veci, ktoré sa pošepnutím dozvedám ujasniť, aby občania našej obce, ktorí majú možnosť si tieto riadky prečítať si uvedomili , že nie všetko čo sa šíri ústnym podaním našou obcou je pravda.

S pozdravom Damián Lešo

Vyjadrenie neúspešného kandidáta Ing. Damiána Leša
Podobné články