Zlodejov vyháňal z predajne pištoľou

vložený: 15.01.2005 17:05, upravený: 15.01.2005 17:05, čítaný: 2703x

Dva trestné činy násilnej povahy zaznamenali prešovskí vyšetrovatelia počas soboty v okrese Sabinov. O jednej po polnoci sa strieľalo v Ražňanoch. Pred jedenástou večer traja neznámi maskovaní muži prepadli rodinu Štefana Š. z Uzovského Šalgova. (Korzár)Dva trestné činy násilnej povahy zaznamenali prešovskí vyšetrovatelia počas soboty v okrese Sabinov. O jednej po polnoci sa strieľalo v Ražňanoch. Pred jedenástou večer traja neznámi maskovaní muži prepadli rodinu Štefana Š. z Uzovského Šalgova.

Streľbu v Ražňanoch spustil z legálne držanej zbrane majiteľ predajne potravín, 51-ročný Miroslav P. Pištoľou raže 7,65 mm vyháňal zo svojho objektu štvoricu zlodejov, ktorí mu ho prišli vybieliť. "Tu nás ešte nevykradli, vo všetkých objektoch, kde sme podnikali doteraz, áno," tvrdí manželka podnikateľa. Štvoricu Miroslav P. pristihol po tom, čo prestrihla zámky na mrežiach, vykopla dvere a začala do vreca nakladať cigarety, alkohol a ďalší tovar. Jeden z deviatich nábojov, ktoré na ňu vypálil, zasiahol 19-ročného Martina K. Trafil ho do krku vľavo a spôsobil mu priestrel pľúc. Projektil len tesne minul srdce a uviazol v pravej pohrudničnej dutine nad bránicou. Postrelený muž bojuje so zranením na ARO v Prešove. Zlodeji sú obvinení z trestného činu krádeže formou spolupáchateľstva, Miroslav P. z pokusu o ťažkú ujmu na zdraví. "Pištoľ už nikdy neuvidí," tvrdí vyšetrovateľ. Počas streľby bol pod vplyvom alkoholu, ešte o tretej ráno nafúkal 0,87 promile.

Brutálne prepadnutie sa odohralo v susednom Uzovskom Šalgove o dvadsaťjeden hodín neskôr. Keď Anna Š. po zaklopaní otvorila dvere, napadol ju neznámy muž v čiernom s kuklou na hlave. Bejzbalovou palicou ju častoval po celom tele. Keď sa mu priplietol do cesty malý syn, pustil sa aj do neho. Chlapcovi sa však podarilo ujsť. Vtedy do bytu vošli ďalší dvaja maskovaní muži. Jeden s palicou, druhý s motýlikom (nožom) sa pustili do majiteľa domu Štefana Š. Podľa vyšetrovateľa popri bitke jeden z nich kričal "Daj deňgy" (peniaze). "Poškodený tvrdí, že hoci použil ruštinu, rusky to neznelo," uviedol vyšetrovateľ. Prepadnutému Štefanovi sa podarilo vytrhnúť palicu z rúk jednému z lupičov. Jediným úderom mu ju na hlave zlomil. Svoje schytala aj matka majiteľa domu. Keď však otvorila okno a začala kričať o pomoc, maskovaná trojica dom opustila.

Manželia Š. skončili v nemocnici. Starú pani sme včera našli doma. Bola natoľko otrasená, že s nami odmietla komunikovať. Cez pootvorené dvere nám ukázala dobitú ruku so slovami, že ju bolí celé telo. Sobotňajší večer bol podľa nej strašný. Vyšetrovateľ Okresného úradu vyšetrovania PZ v Prešove vzniesol voči neznámym páchateľom obvinenia z trestných činov lúpeže a porušovania domovej slobody.
Zlodejov vyháňal z predajne pištoľou
Podobné články