Týždeň boja proti drogám

vložený: 18.02.2010 14:10, upravený: 18.02.2010 14:10, čítaný: 4699x

Divadielkom Fajčiar vlk sa deti oboznámili o škodlivosti fajčenia

 

Zázračný liek

 

„Každý pravý úsmev sa rodí nie na tvári, lež v našom srdci.“

 

     Sme bytosťami, ktorí túžia a hľadajú šťastie, radosť, dobro a lásku. Ale človek predovšetkým musí žiť. Nie pre seba, ale pre iných a tak dosiahne pravú múdrosť života.

    Tieto slová, myšlienky platia ešte viac, ak ide o naše deti. Až príliš reálny a niekedy až negatizovaný súčasný život prináša neistotu do detských srdiečok. Na to všetko existuje  zázračný liek – láska a vzájomné prijatie. V našej ražnianskej materskej škole sa o tom presviedčame deň čo deň. Spolu tvoríme jednu veľkú rodinu, v ktorej platia  pravidlá- tolerancia, úprimnosť, dôvera, úcta, priateľstvo a spoločná práca, ktorá je záležitosťou lásky k deťom a ľuďom. Minulý týždeň v rámci týždennej témy „Nebezpeční záškodníci – týždeň boja proti drogám“ sme pre naše deti pripravili divadelnú scénku „Fajčiar vlk“. Klasická rozprávka, ale predsa trochu iná. Vlk – samotár je zlý, nebezpečný, dokonca fajčí a môže užívať aj nejakú drogu. Tri prasiatka sú veselé, zdravé, usilovné,  dobrí kamaráti a  spolu sa tešia zo života. Vlk ich vyhľadá a chce sa ich zmocniť. Ale keď  im chce sfúknuť domček, začne vlk kašľať, až odpadne a hrozí mu smrť. Prasiatka veľmi dobre vedia, že vlk  pre nich predstavuje veľké zlo, ale zavolajú pomoc – sanitku a pána doktora. Prasiatka do svojho domčeka  vlka ochotne prijali, radili mu ako vyzdravieť  a hlavne stali sa jeho dobrými priateľmi. Vlka neodsúdili, ale pomohli mu objaviť nový život, v ktorom je úprimná láska, obetavosť. Že to nemôže takto byť?  Veru môže a nielen v našej rozprávke, ale aj v našom reálnom živote. Deti, ale aj my dospelí, sme to prežívali, akoby to bolo naozaj. Nefalšovaná radosť, úsmev na tváričkách tých najmenších nás opäť presviedčala, že konať dobro je to najdôležitejšie v dnešnom svete.

     A čo my, dospelí? Ako je to s tým „zázračným liekom“? úsmev nech sa nám rodí v srdci, nie nedôvera! Skúsme sa viac napĺňať dobrými myšlienkami a skutkami. Vyliečme tak seba, ako aj ostatných, lebo všetci sme Božie deti.

     Nech čas adventu prežívame v radosti očakávania Toho, ktorý nám ten liek ponúka.   

Ľudmila Petrová   

 

Týždeň boja proti drogám
Fotogaléria k článku
Podobné články