Volejbalové prekvapenie z farnosti Ražňany

vložený: 04.03.2009 14:09, upravený: 04.03.2009 14:09, čítaný: 5990x

V sobotu, 28.februára, sa na piatich palubovkách prešovských škôl odohrával Arcidiecézny volejbalový turnaj – Volejbal Mix 2009. Súťažilo neuveriteľných 39 družstiev a prekvapení v tento deň bolo neúrekom. Usporiadateľmi tohto športového podujatia boli Arcidiecézne centrum pre mládež (ACM) v Prešove a Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže (ZKSM).

Prvým a najväčším prekvapením bol fakt, že do semifinále nepostúpilo družstvo z farnosti Kurima, Strážske, či víťaz turnaja z roku 2007 a 2008, a to družstvo z farnosti Krista Kráľa Prešov - Sekčov. V semifinále sa tak stretli štyri, takpovediac veľké prekvapenia súťaže. Na štvrtej priečke skončili mladí z farnosti Kráľovnej Pokoja zo Sídliska III., Prešov. Tretie - bronzové miesto si vybojovali volejbalisti z farnosti Obišovce – zastúpení hráčmi z filiálnej obce Kysak. Samotné finále si zahrali družstvá z Košíc - KVP a Ražňan. Víťazom sa nakoniec stalo družstvo reprezentujúce farnosť Ražňany, ktoré sa tohto turnaja zúčastnilo po prvýkrát a ktoré počas celého turnaja nezinkasovalo žiadnu prehru, takže titul víťaza si poctivo vybojovali. Okrem pohára víťazov získali aj putovný pohár, ktorý pevne veríme, že si o rok prídu obhájiť.

                                                                            (Mary)

Vyjadrenia účastníkov:

Skús opísať svoje pocity z toho, že budete hrať vo finále?

Hmmm... Takže moje pocity. Keď mám povedať pravdu, tak som vôbec nečakal, že budeme hrať finále. Keďže sme vyradili Sekčov, minuloročných víťazov, tak aj to ma veľmi potešilo. A vlastne som rád, že sa nám podarilo ísť tak ďaleko, aj keď naším cieľom nebolo až finále, ale som strašne rád.

Kedy počas turnaja si začal uvažovať o tom, že možno dosiahnete aj finále?

Chodili sme na také tréningy a hovoril som, že ideme vyhrať, ale to bol skôr len taký tréning. Ale, no neviem, išiel som na každý zápas a bolo tam 100% nasadenie a spolu sme to dotiahli až sem. Lukáš Smetanka – Ražňany (smečiar)

Ako vnímaš dnešný deň?

Dnešný deň bol plný zážitkov a prekvapení, plný úsmevných ľudí. Mladých, ktorí si prišli zahrať a zasúťažiť. Bola som milo prekvapená, že hrali férovo, že neboli žiadne roztržky a že sa to nieslo v duchu priateľstva a tolerancie.

Prekvapilo ťa, kto sa dostal až do semifinále?

Keďže poznám len jedno z týchto štyroch družstiev, tak ma to neprekvapilo. Ražňany postúpili z mojej skupiny, resp. z palubovky, ktorú som mala na starosti. Jedno ma však prekvapilo a to konkrétne družstvo zo Sídliska III. a fakt, že sú v semifinále, lebo to som vôbec nepredpokladala. Ľuboslava Hudáková – spolupracovník ACM

Ako si vnímal celý dnešný deň, i to, že ste sa dostali do boja o tretie miesto? 

Dnešný turnaj je pre mňa veľkým zážitkom, keďže sme dosiahli historický úspech a postúpili sme do boja o medaily. Som rád, že sme sa tu zišli taká dobrá partia, a že sme mali možnosť zahrať si taký kvalitný volejbal. Marek Beliš - Sídlisko III. (kapitán - smečiar)

Čím bol pre teba dnešný deň výnimočný?

Bolo to veľmi zaujímavé stretnúť toľkých ľudí... Keďže mám rada šport a vlastne všetky športy, potešil ma záujem toľkých mladých zapojiť sa.

Ako sa cíti čerstvý víťaz?

Zatiaľ to ešte nepociťujem, ale keď dostaneme tie medaily, čo dúfam, tak budem veľmi rada. Miroslava Šemanová – Ražňany (nahrávačka)

Čo poviete na dnešný turnaj?

Bolo to úžasné, perfektná atmosféra, úžasní organizátori. Každý spoľahlivo fungoval na 110%, takže to bol krásny deň plný tak športu ako aj dobrej nálady. Verím, že tých dobrých zážitkov je aj u účastníkov stretnutia veľa. Boh dnes žehnal. Peter Sepeši – moderátor ACM, spoluoraganizátor turnaja.

Zdroj: http://www.premladez.sk

Volejbalové prekvapenie z farnosti Ražňany
Fotogaléria k článku
Podobné články